Incasso

Het incassorecht wordt ten onrechte wel eens als een ondergeschoven kindje gezien, omdat het ‘maar’ gaat over onbetaalde facturen. Met specialistische kennis over de mogelijkheden op dit gebied valt echter veel winst te behalen, en met veel onbetaalde facturen gaat uiteindelijk elk bedrijf ten onder.

Vaak wordt gedacht dat rechtstreekse inschakeling van een deurwaarder voor incasso volstaat (en wel zo goedkoop is). Wat velen niet weten is dat voor de meest gebruikte middelen (bijvoorbeeld het leggen van beslag, het doen van een faillissementsaanvraag of het procederen over een bedrag hoger dan € 25.000,–) de inschakeling van een advocaat hoe dan ook vereist is. Daarnaast blijkt vaak dat wat eerst gewone wanbetaling lijkt, in een procedure ineens uitmondt in een uitgebreid verweer. Een verweer dat toch met inhoudelijke juridische kennis moet worden bestreden. En wanneer betaling niet direct mogelijk is maar verschaffing van zekerheid wel, dan is ook de kennis om dat in goede banen te leiden bij ons aanwezig. Zeker bij incasso’s van enige omvang kan maar beter meteen een advocaat worden ingeschakeld.

Wij hebben onze sporen verdiend in procedures en de andere middelen die een snelle incasso bevorderen. Over de mogelijkheden kunnen wij u uitstekend adviseren, natuurlijk voorzien van een kosten/baten afweging. Wanneer u zelf al een debiteurenbeleid heeft, praten wij graag met u over een samenwerking op het gebied van de lastige zaken, met korte lijnen.

Contact ons