Insolventie en herstructurering

In het geval uw onderneming failliet is verklaard kan een van onze advocaten als curator benoemd worden. Maar daar heeft u niet veel aan. Het is beter als u zich voor het zo ver is bij ons meldt zodat bezien kan worden wat de mogelijkheden zijn van een ‘turnaround’ en reorganisatie.

Vooral voor bestuurders is tijdige bijstand van belang, want bestuurdersaansprakelijkheid is een gevaar dat op de loer ligt en zo veel mogelijk vermeden moet worden. Wij kunnen u hierover adviseren. En is het voor een bestuurder van een onderneming niet ook gewoon prettig om ook in slechtere tijden zoveel mogelijk controle over de toekomst te hebben? Ook voor werknemers kan een reorganisatie per saldo beter zijn dan de afhankelijkheid van de curator voor het behoud van de baan.

Denkt u aan een doorstart of aan uw eventuele aansprakelijkheid wegens de malaise in uw onderneming? Of heeft u andere vragen – bijvoorbeeld over de houdbaarheid van uw zekerheden – over insolventie? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om het heft in eigen handen te nemen.

Contact ons