Mr. Bob Brauers is sinds 2011 werkzaam als advocaat in Haarlem. Tijdens en na zijn studie is Bob werkzaam geweest als griffier bij de rechtbank Amsterdam voor zowel de handelsunit als de insolventiekamer van de sector civiel. In 2008 is hij als juridisch medewerker aangesteld bij de rechtbank ’s-Gravenhage en tot en met 2011 werkzaam geweest binnen de sector civiel op de afdelingen Insolventie en kort geding.

Zijn specialisatie ligt op het terrein van het ondernemingsrecht, insolventie-/faillissementsrecht en personen- en familierecht. In faillissementen wordt Bob geregeld door de rechtbank aangesteld tot curator.

Opleiding

Lidmaatschappen

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde

Bob staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd op insolventierecht (faillissement, surseance van betaling, WSNP), ondernemingsrecht (bestuurdersaansprakelijkheid, vennootschappen en verenigingen en stichtingen), personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgang, mediation, ouderschap en erkennning) en algemene praktijk (burgerlijk recht). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.