Hertrouwen? De Wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen niet altijd van toepassing!

Verzoening en de nieuwe wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen

Als u trouwt met iemand met wie u al eens eerder gehuwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap heeft gehad, dan herleven van rechtswege alle gevolgen van het (voormalige) huwelijk of geregistreerde partnerschap, alsof er geen echtscheiding had plaats gehad. Bent u de eerste maal gehuwd vóór 1 januari 2018 onder de oude wet en hertrouwt u onder de nieuwe wet? Dan is de oude wet nog steeds op uw (nieuwe) huwelijk van toepassing. U ‘profiteert’ daarmee niet van de nieuwe wetgeving. Indien u dat voor uw situatie onwenselijk vindt, kunt u de mogelijkheden (laten) onderzoeken van het maken van huwelijkse voorwaarden staande het huwelijk.

Bent u evenwel in de tussentijd met iemand anders getrouwd geweest, dan geldt deze verzoeningsregeling niet. De nieuwe wet is dan wel van toepassing op huwelijken na 1 januari 2018.

Laat u niet verrassen! Laat u adviseren!

Vragen of advies nodig?

Heeft u vragen over de gevolgen van trouwen? Of over het opstellen van huwelijkse voorwaarden? Wilt u bijgestaan worden bij uw echtscheiding? Of heeft u andere vragen gerelateerd aan het huwelijksvermogensrecht of personen- en familierecht? Neem dan gerust contact op met mij of een van mijn collega’s.