Mr. Patrick Dijkstra is sinds 2013 onder meer werkzaam geweest bij een van de grotere advocatenkantoren van Nederland. Patrick voert een civielrechtelijke praktijk. Hij houdt zich met name bezig met het adviseren en procederen op het gebied van het ondernemingsrecht en verbintenissenrecht, waaronder het contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Patrick is in staat cliënten een duidelijk en realistisch plan van aanpak voor te leggen. Hij weet daarbij de kansen en risico’s goed in te schatten. Zijn cliënt weet daardoor van te voren goed waar hij of zij aan toe is. Cliënten waarderen Patrick daarnaast vanwege zijn toegankelijke manier van samenwerken.

Tot de werkzaamheden van Patrick behoren onder meer het opstellen en controleren van overeenkomsten en het voeren van onderhandelingen, het begeleiden bij de oplossing van (contractuele) geschillen en het voeren van gerechtelijke procedures. Verder is Patrick geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met (technologische) start-ups.

Patrick heeft zich de afgelopen jaren ingezet als bestuurslid, penningmeester en vicevoorzitter, van Vereniging de Jonge Balie Noord-Holland.

Opleiding

  • Nederlands recht, Vrije Universiteit Amsterdam