Faillissement Bellamy Gallery B.V.

PERSBERICHT

Faillissement Bellamy Gallery B.V.

De rechtbank Noord-Holland, zittingsplaats Haarlem, heeft op 7 maart 2023 het faillissement uitgesproken van Bellamy Gallery B.V. statutair gevestigd te Heemstede, met benoeming van mr. M.P. de Valk tot rechter-commissaris en aanstelling van mr. E.C.N. Sweep tot curator.

Bellamy Gallery is een Nederlands modemerk dat duurzame, kwalitatieve kleding produceert. Bellamy Gallery werd in 2016 opgericht door Mireille van der Sprong en Imke Bens die hun sporen hadden verdiend in de modebranche.

Bellamy Gallery heeft eigen winkels in Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Maastricht. De kleding van Bellamy Gallery is daarnaast te koop bij een tiental Bellamy Gallery Retailers in Nederland. Verder heeft het modemerk een webwinkel en postorderbedrijf.

Momenteel onderzoekt de curator mede tot behoud van werkgelegenheid de mogelijkheden voor een doorstart van de activiteiten van Bellamy Gallery. Bij Bellamy Gallery zijn in totaal 13 werknemers werkzaam. De vier winkels in Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Maastricht blijven vooralsnog open met het oog op een doorstart ‘going concern’.

Er is veel belangstelling om de activiteiten van Bellamy Gallery over te nemen. De komende periode zal door de curator met geïnteresseerde partijen worden gesproken. Over de geïnteresseerde partijen en de inhoud van de gesprekken doet de curator geen mededelingen.

Haarlem, 8 maart 2023